Kantarellmacka med taleggioost
  • Tid 20 min

Kantarellmacka med taleggioost

3.17 (12 betyg)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad tallegioost
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.

  2. 2

    Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. 1

    Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.

  2. 2

    Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept