Kantarellmacka med taleggioost

Bild på Kantarellmacka med taleggioost
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad tallegioost
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Sallad:

  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Ekologiska äpplen royal gala Medlemspris Ekologiska äpplen royal gala 25:- /kg

Gör så här

  • 20 minuter

Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.

Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.

Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (7 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!