Kanel- och apelsinglaserad palsternacka
  • Tid 20 min

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

3.73 (11 betyg)

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 800 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter som rosé- och svartpeppar
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.

  2. 2

    Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunilla

    Jättegott!