Kanapé med chèvrekräm och fikon
  • Tid 15 min

Kanapé med chèvrekräm och fikon

2.53 (58 betyg)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

12 st
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.

  2. 2

    Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar