Julsallad

Julsallad

4 (4 betyg)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

  • Ingredienser 15

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.

  2. 2

    Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.

  3. 3

    Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.

  4. 4

    Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lejna

    Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.