Juligt mathavre med brysselkål
  • Tid 25 min

Juligt mathavre med brysselkål

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl mathavre
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 300 g färska brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 röd chili, tunt strimlad
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. 2

    Ansa och dela brysselkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili. Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg. Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att använda andra typer av gryn t ex bulgur eller kamutvete.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar