Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Bild på Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal

Mandeltäcke:

  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 20 minuter

Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.

Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.

Strö över lite mandelspån som garnering.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (9 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!