Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

2.36 (11 betyg)

En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
Mandeltäcke:
  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.

  2. 2

    Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.

  3. 3

    Strö över lite mandelspån som garnering.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar