Italiensk chokladkaka
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Italiensk chokladkaka

3.26 (97 betyg)

Så god kaka med med krämig fyllning.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

12 portioner
  • 125 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver
Garnering:
  • 1 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 175º. Smält fettet i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.

  2. 2

    Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Pudra över lite florsocker.

Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger

    En riktig smaskig favoritkaka har detta blivit, krämig men inte kladdig såå god. Vacker blir den också med florsocker puder på.

  • ulf kistner

    Jättegod en gång åt jag kakan två gånger

  • Ingemar

    Det var det sämsta jag har varit med om, äcklig!

  • Torsten

    Mycket god kaka. Tog torrjäst istället för florsocker till garnering, smarrigt!

Visa fler

Liknande recept