Honungsglaserad kålrot med ingefära
  • Tid 20 min

Honungsglaserad kålrot med ingefära

3.33 (6 betyg)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.

  3. 3

    Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

  • Shirley

    Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.