Höstgryta
  • Tid 10 min + 2,5-3 tim koktid

Höstgryta

3.07 (30 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + 2,5-3 tim koktid
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 7 dl vatten
  • salt
Till servering:
  • kokt potatis eller ris
  • crème fraiche att klicka på
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.

  3. 3

    Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt tonåringen förbereda efter skolan så är den klar till middagen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eveline H

    Superenkelt och smaskens!