Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

Bild på Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk röksalt
  • 1 finhackad röd chili
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 2 fänkål
  • 1 röd eller gul knipplök med blasten borttagen
  • 0,5 skivad bladselleri
  • 0,5 klyftad citron
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter

Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie. Strö över salt, chili och ringla över honung. Vik ihop folien till ett paket. Dela fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen i stora bitar. Lägg fänkål, lök, selleri, citron och vitlök på en annan bit aluminiumfolie.

Ringla över olja och salta. Vik ihop folien till ett paket. Grilla paketen i cirka 10 minuter.

Servering

Servera laxen med grönsakerna, gärna med aioli smaksatt med citron, eller matyoghurt smaksatt med örter och honung.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (77 stycken)

  • Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

    av Inger, 29 november 2011

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!