Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket
  • Tid 20 min

Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

3.27 (81 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk röksalt
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 2 fänkål
  • 1 röd eller gul knipplök med blasten borttagen
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 0.5 klyftad citron
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie. Strö över salt, chili och ringla över honung. Vik ihop folien till ett paket. Dela fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen i stora bitar. Lägg fänkål, lök, selleri, citron och vitlök på en annan bit aluminiumfolie.

  2. 2

    Ringla över olja och salta. Vik ihop folien till ett paket. Grilla paketen i cirka 10 minuter.

Servering

Servera laxen med grönsakerna, gärna med aioli smaksatt med citron, eller matyoghurt smaksatt med örter och honung.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger

    Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket