Gulaschgryta med ajvar relish
  • Tid 30 min

Gulaschgryta med ajvar relish

3.06 (120 betyg)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.

  2. 2

    Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mimmi

    Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

  • Jenny

    Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

  • Malin

    En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

  • Malin

    En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Visa fler