Grön- och rödkålssallad

Bild på Grön- och rödkålssallad
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter grönkål i tunna strimlor
  • 1 liter rödkål i tunna strimlor
  • 300 g äpplen i tunna strimlor (1 äpple=ca 150 g)
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl flagad parmesanost

Senapsdressing:

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Ekologisk parmesanost Medlemspris Ekologisk parmesanost 199:- /kg
Ekologisk parmesanost Medlemspris Ekologisk parmesanost 35:- /st

Gör så här

  • 30 minuter

Lägg kålen i kokande vatten och förväll den ca 1 minut. Häll av i durkslag, kyl med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.

Varva kål, äpple, nötter och ostflagor på ett fat eller i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över.

Låt gärna stå och dra ca 15 minuter före servering.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (12 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!