Grillade surdegsmackor med cheddar och rödlöksmarmelad
  • Tid 30 min

Grillade surdegsmackor med cheddar och rödlöksmarmelad

3.88 (8 betyg)

Cheddarsnittarna är magiska. Det är rödlöksmarmeladen som gör det.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 msk smör
  • 150 g cheddar
Rödlöksmarmelad:
  • 2 tunt strimlade rödlökar
  • 1 tunt skivad jalapeño
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rödvin
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • feferoni
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla ingredienserna till marmeladen i en kastrull och låt sjuda tills nästan all vätska sugits upp av löken, ca 20 min. Låt marmeladen svalna något.

  2. 2

    Bred smör på brödskivorna. Fördela osten på fyra brödskivor. Lägg marmelad på osten. Lägg på resten av brödskivorna.

  3. 3

    Lägg smörgåsarna på en medelvarm grill och grilla någon min per sida.

  4. 4

    Dela bröden på mitten och servera med fefferoni. Servera marmeladen som är över i en skål.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • AC

    En riktig hit! ALLA har frågat efter receptet! Mumsigt!

Liknande recept