Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra
  • Tid 30 min

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

3.5 (4 betyg)

Då man grillar kål får den en nötig, lite söt smak. Det bara måste testas! Servera den med en god paprikaröra och gärna några grillade råkorvar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 390 g råkorv, Svartpeppar/Anchochili, Paprika/Vitlök eller annan kryddig korv
Paprikaröra:
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, oskalade
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Paprikaröra: Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har svart skal. Dela löken men låt skalet vara kvar och grilla tills löken är mjuk. Grilla chilin och vitlökarna till fin färg. Dra loss skalet av paprika och chili så gott det går och ta bort kärnorna. Skala löken. Mixa allt till en slät röra. Tillsätt olja och smaka av med vitlök, salt och honung.

  2. 2

    Skär kålen i klyftor genom roten. Pensla kålen med olja och salta. Grilla korvarna på direkt glöd tills de är genomstekta. Grilla kålen varsamt tills den blir lätt mjuk med fin färg. Servera korv och kål med paprikaröran.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Garnera med färska örter eller vänd ner dem hackade i paprikaröran.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar