Grekisk böngryta
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Grekisk böngryta

5 (4 betyg)

Härligt värmande gryta med potatis, bönor vitlök och chili.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 400 g på burk (bruttovikt), avsköljda stora vita bönor
  • 2 dl kalamataoliver, urkärnade
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
Till servering
  • 300 g vitlöksbaguetter
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Stek potatis, lök, vitlök och chili i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar och kanel. Låt sjuda ca 20 min. Tillsätt bönor och oliver och sjud ytterligare 5 min.

  2. 2

    Smaka av med salt, peppar och ev honung. Toppa ev med lite persilja. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med en klick grekisk yoghurt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Josefine

    Väldigt gott och lätt att laga.

  • Isabel

    Lättlagatt, nyttigt och supergott!