Grapefruktgravad lax
  • Tid 10 min + 2 dygn

Grapefruktgravad lax

2 (1 betyg)

Gravad lax med sting och fräschhet från grapefrukten.

  • Tillagningstid 10 min + 2 dygn
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg färsk laxsida, med skinn
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 grapefrukt, rivet skal (endast det orangea)
  • 2 msk pressad grapefrukt
  • 2 citroner, riven skal (endast det gula)
  • 1 dl hackad dill
  • dillvippor och citron till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda socker, salt, vitpeppar citrusskal och grapefruktsaft. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Fördela dillen ovanpå.

  2. 2

    Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt och lägg på ett stort fat med skinnsidan uppåt. Lägg på en tyngd.

  3. 3

    Grava i kylskåp ca 2 dagar. Vänd på laxen några gånger under tiden.Skär laxen i tunna skivor på snedden vid servering. Garnera med dill och citron.

Servering

Servera gärna med gravlaxsås om det är din favorit.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Testa att byta ut pressad grapefrukt mot Campari.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar