Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin
  • Tid 15 min

Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin

2.76 (70 betyg)

Gul, vacker och god är den saffransdoftande blomkålen.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 strimlad gul lök
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk smör
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 600 g blomkålsbukett
  • färsk timjan till garnering eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Bryn lök och saffran i smör i en kastrull cirka 3 minuter. Slå på vin, grädde, vatten och salt. Låt koka upp och tillsätt blomkålen. Lägg på lock och ånga ytterligare 5 minuter.

  2. 2

    Toppa eventuellt med ett par kvistar färsk timjan.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar