Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr
  • Tid 15 min + 25 min i ugn
  • Ugn 200º

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

3.75 (4 betyg)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

  • Tillagningstid 15 min + 25 min i ugn
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 bitar
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 8 dl glutenfritt mjöl
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
Till garnering
  • mandelspån
  • lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.

  3. 3

    Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar