Glasstrutar
  • Tid 90 min
  • Ugn 200º

Glasstrutar

3.61 (23 betyg)

Lyxa till kalaset och bjud på hemgjorda strutar fyllda med kulglass. Så smarrigt!

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 st
  • 125 g smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, endast vitor
Garnering:
  • 125 g vit eller mörk choklad
  • 1 dl strössel
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 0.5 dl kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda smör, socker och mjöl i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Rör sedan ihop vitorna och smörblandningen till en slät smet. Skulle smeten skära sig, fortsätt röra tills den blir slät.

  2. 2

    Lägg en klick smet, cirka 2 matskedar, på ett bakplåtspapper och bred ut den till en tunn, tunn rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Grädda kakan i ugnen i 5 minuter.

  3. 3

    Dra bakplåtspapperet av plåten (det blir mindre hett för fingrarna då). Lossa försiktigt kakan från pappret med till exempel en stekspade. Rulla försiktigt ihop den gräddade kakan till en strut. Håll fast vid skarven en stund tills struten stelnat. Struten är het, men om man inte formar struten genast hinner den stelna och går inte att böja. Fortsätt likadant med resten av smeten.

  4. 4

    Smält choklad i mikro eller vattenbad. Häll sedan i cirka 1 matsked choklad i strutarna och lägg dem åt sidan tills chokladen stelnat. På det viset täpps det lilla hålet i struten igen.

  5. 5

    Doppa strutarna först i smält choklad och sedan i till exempel strössel, hackade nötter eller kokos. Fyll strutarna med glass.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisa

    Gott!