Glasstrutar

Bild på Glasstrutar
1 timme 30 minuter

Ingredienser

10 st
  • 125 g smält smör
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, endast vitor

Garnering:

  • 125 g vit eller mörk choklad
  • 1 dl strössel
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 0,5 dl kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 1 timme 30 minuter

Blanda smör, socker och mjöl i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Rör sedan ihop vitorna och smörblandningen till en slät smet. Skulle smeten skära sig, fortsätt röra tills den blir slät.

Lägg en klick smet, cirka 2 matskedar, på ett bakplåtspapper och bred ut den till en tunn, tunn rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Grädda kakan i ugnen i 5 minuter.

Dra bakplåtspapperet av plåten (det blir mindre hett för fingrarna då). Lossa försiktigt kakan från pappret med till exempel en stekspade. Rulla försiktigt ihop den gräddade kakan till en strut. Håll fast vid skarven en stund tills struten stelnat. Struten är het, men om man inte formar struten genast hinner den stelna och går inte att böja. Fortsätt likadant med resten av smeten.

Smält choklad i mikro eller vattenbad. Häll sedan i cirka 1 matsked choklad i strutarna och lägg dem åt sidan tills chokladen stelnat. På det viset täpps det lilla hålet i struten igen.

Doppa strutarna först i smält choklad och sedan i till exempel strössel, hackade nötter eller kokos. Fyll strutarna med glass.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (21 stycken)

  • Gott!

    av Lisa, 17 februari 2013

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!