Glasstårta med banan och hasselnötscreme
  • Tid 20 min + tid i frysen

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

3.25 (4 betyg)

Supergod glasstårta med maränger och banan

  • Tillagningstid 20 min + tid i frysen
  • Ingredienser 7

Ingredienser

12 portioner
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g hasselnötscreme
  • 60 g maränger
  • chokladsås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret.

  2. 2

    Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötscremen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.

  3. 3

    Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötscreme. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.

  4. 4

    Täck formen med plast (utan att trycka till den). Ställ i frysen minst 4 timmar. Vid servering, toppa ev med mer krossade maränger och chokladsås.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Guri och Gun: Det ska vara 400 g hasselnötscreme.

  • Gun

    Glassmeten var fantastisk men 600g hasselnötscreme var på tok för mycket. Jag gissar på att det ska vara 60g istället. Så kommer jag göra nästa gång istället.

  • Guri

    600 g hasselnötscreme känns väldigt mycket, stämmer det verkligen?