Fullkornsvåfflor

Bild på Fullkornsvåfflor
30 minuter

Ingredienser

10 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 7 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • våfflor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 30 minuter

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera med vald topping.

Förslag på toppingar

Rökt lax, crème fraiche, citron och dill. Getost, flytande honung och rosmarin Keso, vaniljsocker, russin och citronskal. Skinka och grönsaksfräs.

.

Tips

Tål inte allt? Utan mjölk: Byt ut mjölk mot havrebaserad dryck och använd mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Byt ut mjölken mot låglaktosmjölk och använd mjölkfritt margarin. Receptet innehåller gluten och ägg.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (18 stycken)

  • Jag bytte en dl mjölk mot en dl porlande vatten!Det blev jättebra!

    av Katarina Wiklund , 18 mars 2012

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!