Fullkornsvåfflor
  • Tid 30 min

Fullkornsvåfflor

3 (20 betyg)

En lite nyttigare våffla som mättar längre.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

10 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • våfflor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera med vald topping.

Förslag på toppingar

  1. 1

    Rökt lax, crème fraiche, citron och dill. Getost, flytande honung och rosmarin Keso, vaniljsocker, russin och citronskal. Skinka och grönsaksfräs.

  2. 2

    .

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tål inte allt? Utan mjölk: Byt ut mjölk mot havrebaserad dryck och använd mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Byt ut mjölken mot låglaktosmjölk och använd mjölkfritt margarin. Receptet innehåller gluten och ägg.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katarina Wiklund

    Jag bytte en dl mjölk mot en dl porlande vatten!Det blev jättebra!