Fritto misto (friterad blomkål)
  • Tid 20 min
  • Ugn 175º

Fritto misto (friterad blomkål)

4.33 (6 betyg)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.

  2. 2

    Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.

  3. 3

    Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar