Flädergranité med mousserande vin
  • Tid 5 min + 2 timmar i frysen

Flädergranité med mousserande vin

2.71 (21 betyg)

Fräsch och god sommardrink med smak av fläder och mynta.

  • Tillagningstid 5 min + 2 timmar i frysen
  • Ingredienser 4

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 dl vatten
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 2 dl mousserande vitt vin eller cider
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda saft och vatten i en låg form och ställ in i frysen cirka 2 timmar.

  2. 2

    Ta ut formen med den frusna vätskan och rispa i den med en sked eller gaffel så att den får en grov textur, ungefär som snö. Lägg genast upp granitén i portionsglas och toppa med färsk mynta. Slå på mousserande vin vid serveringen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar