Fiskgratäng med dill- och citronsås
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Fiskgratäng med dill- och citronsås

3.92 (24 betyg)

Klassisk fiskgratäng smaksatt med dill och citron

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g torskfilé, tinad (el kolja eller sej)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 50 g sockerärter, strimlade
  • 1 dl fint skuren purjolök
Dill- och citronsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 dl finhackad dill
Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

Potatismos:

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

  2. 2

    Koka upp crème fraiche, vatten och buljongtärning. Smaka av med citron och rör ner dillen. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta, peppra och skeda moset runt fisken.

  3. 3

    Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med krispiga sockerärter och purjolök vid servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Martina

    Väldigt god fiskgratäng som gillades av hela familjen.

  • Håkan

    Använde receptet för att göra en klassisk fiskgratäng för min far som är glutenintolerant så citronen togs bort samt att sockerärtor och purjolök byttes mot räkor. Det blev även det mycket gott.

  • Frida

    Otroligt god och lättlagad rätt som även gick hem hos barnen.