Fiskburgare
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Fiskburgare

3.38 (40 betyg)

Hemlagad snabbmat på frasig fisk i bröd med en pikant dressing.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
Chilidressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk konjak eller citronsaft
  • salt
  • peppar
Tillbehör:
  • 3 skivade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 1 skivad inlagd gurka
  • 4 sköljda salladsblad
  • 100 g sköljda groddar eller ärtskott
  • 4 hamburgerbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.

Burgaren

  1. 1

    Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

  2. 2

    Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan även blanda hälften av den vita fiskfilén med lax och få en rikare fiskfärs.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erica

    Mycket goda och även godkända av barnen :)

  • Fredrik

    Goda. Det blir ännu mer nice om man panerar dem i lite ströbröd och steker i en blandning av rapsolja och smör.