Fiskburgare

Bild på Fiskburgare
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 500 vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
  • 0,5 finhackad gul lök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 0,5 dl hackad färsk koriander

Chilidressing:

  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk konjak eller citronsaft
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • 3 skivade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 1 skivad inlagd gurka
  • 4 sköljda salladsblad
  • 100 g sköljda groddar eller ärtskott
  • 4 hamburgerbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 30 minuter

Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.

Burgaren

Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.

Tips

Du kan även blanda hälften av den vita fiskfilén med lax och få en rikare fiskfärs.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (33 stycken)

  • Mycket goda och även godkända av barnen :)

    av Erica, 1 oktober 2012
  • Goda. Det blir ännu mer nice om man panerar dem i lite ströbröd och steker i en blandning av rapsolja och smör.

    av Fredrik, 2 september 2012

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!