Fikonterrin med nötter och balsamicosirap
  • Tid 10 min + tid i kylen

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + tid i kylen
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g grovhackade torkade fikon
  • 200 g grovhackade katrinplommon
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 2 msk balsamicosirap
  • 0.5 tsk salt
  • balsamicosirap
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
  • 0.5 dl hackade valnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Ta bort kvistfästena på fikonen. Mixa fikon, plommon, nötter, balsamicosirap och salt till en slät massa.

  2. 2

    Forma massan till en tjock rulle och linda in i bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, minst 1 timme.

  3. 3

    Skär tunna skivor med en vass kniv och lägg på fat. Pensla skivorna med balsamicosirap, strö över nötter och ringla eventuellt över ytterligare lite balsamicosirap.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar