Fetaostbakad lax med zucchini
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fetaostbakad lax med zucchini

3.75 (51 betyg)

Lax med medelhavssmaker och klyftpotatis.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 zucchini i stavar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skär potatisen i klyftor och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen 25-30 min.

  2. 2

    Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfast form. Skär 3 snitt på snedden och tryck ner osten så gott det går. Pensla zucchinistavarna med olivolja och fördela dem runt laxen. Salta, peppra och stek i ugnen 12-15 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 50 grader.

  3. 3

    Servera laxen med klyftpotatis eller quinoa och gärna en grön sallad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Malin

    mycket lättlagat och gott, har gjort den flera gånger.

  • Jenny

    Gjort detta flertalet gånger! Så enkelt men så ljuvligt gott!

  • Eva

    Mycket gott. Gjorde också en romsås till. Det blir gott till men inget måste.

  • Anita

    Intressant?

Visa fler