Fattoushsallad med halloumi
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Fattoushsallad med halloumi

3 (9 betyg)

En härligt kryddig grönsakssallad med salt halloumi som kompletterar den syrliga dressingen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 libanesiskt pitabröd, rivet i bitar
  • 2 msk olja
  • 250 g halloumi
  • 300 g strimlad isbergssallad
  • 400 g tunt skivade tomater
Sumakdressing:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk sumak
  • 0.5 msk citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Lägg de rivna, tunna brödbitarna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Ringla över oljan. Rosta i ugnen, 10-15 minuter tills bitarna blivit gyllenbruna. Blanda alla ingredienser till sumakdressingen.

  2. 2

    Skiva halloumin och grilla den på utegrill, i grillpanna (utan fett) eller i stekpanna (eventuellt med lite olja). Dela osten i mindre bitar. Blanda sallad, tomater, sumakdressing, rostade brödbitar och halloumi och lägg på ett stort fat eller i en salladsskål.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att ta två vanliga pitabröd istället för libanesiskt. Likaså går det bra att utesluta sumak, ta bara lite mer pressad citron istället.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar