Fattoushsallad med halloumi

Bild på Fattoushsallad med halloumi
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 1 libanesiskt pitabröd, rivet i bitar
  • 2 msk olja
  • 250 g halloumi
  • 300 g strimlad isbergssallad
  • 400 g tunt skivade tomater

Sumakdressing:

  • 0,5 finhackad rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 msk sumak
  • 0,5 msk citron, pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Ekologiska citroner Medlemspris Ekologiska citroner 3 för 10:-

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 30 minuter

Lägg de rivna, tunna brödbitarna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Ringla över oljan. Rosta i ugnen, 10-15 minuter tills bitarna blivit gyllenbruna. Blanda alla ingredienser till sumakdressingen.

Skiva halloumin och grilla den på utegrill, i grillpanna (utan fett) eller i stekpanna (eventuellt med lite olja). Dela osten i mindre bitar. Blanda sallad, tomater, sumakdressing, rostade brödbitar och halloumi och lägg på ett stort fat eller i en salladsskål.

Tips

Det går bra att ta två vanliga pitabröd istället för libanesiskt. Likaså går det bra att utesluta sumak, ta bara lite mer pressad citron istället.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (9 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!