Faster Lillys grönkål
  • Tid 35 min

Faster Lillys grönkål

4 (6 betyg)

Koka grönkålen i buljong och tillsätt grädde. Det smakar ljuvligt!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g grönkål fryst tinad hackad eller 2 medelstora grönkålsstånd
  • 4 dl kalvbuljong eller skinkspad
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Skölj dem väl.

  2. 2

    Koka upp buljongen eller spadet och lägg i grönkålen. Koka utan lock tills grönkålen mjuknat, cirka 20 minuter.

  3. 3

    Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den grovt.

  4. 4

    Fräs kålen i fettet i en kastrull under omrörning.

  5. 5

    Tillsätt grädde och sjud kålen 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar