Currygryta med sötpotatis och kikärtor
  • Tid 30 min

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

3.62 (26 betyg)

Vegetarisk matig gryta med indisk touch.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 2 msk olja
  • 300 g fint tärnad sötpotatis
  • 400 g kikärtor på burk
  • 1 strimlad röd paprika
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 3 dl bulgur
  • färsk koriander
  • 2 dl matyoghurt 10%
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 min, rör om då och då.

  2. 2

    Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och ev en klick yoghurt.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spetsa grytan med färsk chili eller en klick sambal oelek.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Dan

    Supergott! Byt gärna vattnet mot cocosmjölk och lägg till några bitar paneer...

  • Matilda

    Så gott!! Har gjort rätten flera gånger nu:D

  • anders

    Lite smaklös gryta. Jag tror jag håller mig till den grytan jag alltid gör, riktigt god smak! http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/indisk-kikartgryta.html

  • Eva

    Kanongott! Komplettera med stekta Suchini skivor till.

Visa fler