Couscous med feta, tzatziki och hummus
  • Tid 20 min

Couscous med feta, tzatziki och hummus

2 (5 betyg)

Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner couscous, gärna fullkorn
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
Tzatziki:
  • 0.5 liten grovriven gurka
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Hummus:
  • 390 g kikärter, på burk (spara lite spad)
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, sesamfröpasta
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 liten gurka, skuren i stavar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.

Tzatziki

  1. 1

    Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.

Hummus

  1. 1

    Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.

Servering

Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar