Chili con aubergine
  • Tid 30 min

Chili con aubergine

4.07 (43 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor aubergine (ca 450 g)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk cannellinibönor, avsköljda (à 400 g)
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • 1 kruka koriander eller persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.

  2. 2

    Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.

  3. 3

    Servera med färsk koriander och ett gott bröd.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med ett gott bröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Robert

    Så enkelt och gott. Gör dubbel sats och stoppa i frysen. Använd rökt paprikapulver för lite rökig smak

  • Emmy

    Mycket gott! Och superenkelt.

  • Ann

    Riktigt gott!