Butternut med valnötsfras

Butternut med valnötsfras

5 (1 betyg)

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.

  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.

  2. 2

    Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.

  3. 3

    Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  4. 4

    Servera som en del av julbordet.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar