Bun cha
  • Tid 20 min + 1 dygn för marinering

Bun cha

3.46 (13 betyg)

Pröva en ny smaksättning på grillspetten.

  • Tillagningstid 20 min + 1 dygn för marinering
  • Ingredienser 18

Ingredienser

3 portioner
Marinad:
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
Vietnamesisk dippsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
Till servering:
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.

  2. 2

    Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar