Bun cha
  • Tid 20 min + 1 dygn för marinering

Bun cha

3.57 (14 betyg)

Pröva en ny smaksättning på grillspetten.

  • Tillagningstid 20 min + 1 dygn för marinering
  • Ingredienser 18

Ingredienser

3 portioner
Marinad:
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
Vietnamesisk dippsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
Till servering:
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.

  2. 2

    Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar