Bun cha

Bild på Bun cha
20 minuter + 1 dygn för marinering

Ingredienser

3 portioner

Marinad:

  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré

Vietnamesisk dippsås:

  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vinäger
  • 0,5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili

Till servering:

  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter + 1 dygn för marinering

Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.

Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.

Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (11 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!