Brysselkål med hasselnötssmör
  • Tid 25 min

Brysselkål med hasselnötssmör

3 (8 betyg)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.

  2. 2

    Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar