Borsjtj med kryddig korv
  • Tid 35 min

Borsjtj med kryddig korv

5 (1 betyg)

Härligt röd och smakrik borsjtj med vitkål, rödbeta, morötter och vitlök.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 300 g rödbetor
  • 200 g morötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 grönsaksbuljongtärning eller köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 270 g chorizo
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl gräddfil, till servering
Till servering
  • lantbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkål och lök. Riv rödbetor och morötter grovt. Lägg grönsaker, lök, vitlök, och rotfrukter i en kastrull. Häll i vatten och ättika. Smula ner buljongtärningarna, lägg i lagerblad och koka ca 25 min. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skiva korvarna i sneda, tunna skivor och stek under omrörning i het stekpanna. Servera soppan med korven, bröd och en klick gräddfil.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd gärna den klassiska ryska smetana - rysk variant av gräddfil, fast fetare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anita

    supergod soppa, en smakupplevelse utöver det vanliga Alla i familjen åt med korv och vegetarianen fick istället coscos i det funkade jättebra Soppan får fyra stjärnor