Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar
  • Tid 25 min

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

4.5 (2 betyg)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på purk så sparar du tid.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.

  2. 2

    Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elsa

    Serpersnabbt och gott!

  • Ruth

    Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.