Black bean chocolate cake
  • Tid 45 min + tid att kallna
  • Ugn 175º

Black bean chocolate cake

4.16 (19 betyg)

Smakar som en chokladtryffelkaka.

  • Tillagningstid 45 min + tid att kallna
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bitar
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 2 krm salt
  • ev smaksättning: finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta
Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Mixa bönorna till ett slätt mos. Tillsätt kaffet och mixa lite till. Rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.

  2. 2

    Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna helt.

Chokladganache

  1. 1

    Bryt chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Häll chokladganachen över kakan. Ställ i kylskåp några timmar före servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Havregrädde går även bra att använda istället för vispgrädde.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Viktoria

    Å jag bytte rapsolja till Änglamarks rapsolja med citronsmak. Gott.

  • Eva Kerstin Linnea

    Så fantastiskt god! En riktig vuxenkaka, passar perfekt i små bitar med en klick vispgrädde.

  • Jeanette

    Mycket god, tillsatte 2 dl frusna skogshallon. Blev jättegott.

  • christine

    Ett otroligt god! Ingen kunde gissa att det var svarta bönor i. Jag tog turkisk torkad mynta och citron i blev väldigt lyckat

Visa fler

Liknande recept