Black bean chocolate cake
  • Tid 45 min + tid att kallna
  • Ugn 175º

Black bean chocolate cake

4.11 (18 betyg)

Smakar som en chokladtryffelkaka.

  • Tillagningstid 45 min + tid att kallna
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bitar
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 2 krm salt
  • ev smaksättning: finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta
Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Mixa bönorna till ett slätt mos. Tillsätt kaffet och mixa lite till. Rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.

  2. 2

    Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna helt.

Chokladganache

  1. 1

    Bryt chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Häll chokladganachen över kakan. Ställ i kylskåp några timmar före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Havregrädde går även bra att använda istället för vispgrädde.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Viktoria

    Å jag bytte rapsolja till Änglamarks rapsolja med citronsmak. Gott.

  • Eva Kerstin Linnea

    Så fantastiskt god! En riktig vuxenkaka, passar perfekt i små bitar med en klick vispgrädde.

  • Jeanette

    Mycket god, tillsatte 2 dl frusna skogshallon. Blev jättegott.

  • christine

    Ett otroligt god! Ingen kunde gissa att det var svarta bönor i. Jag tog turkisk torkad mynta och citron i blev väldigt lyckat

Visa fler

Liknande recept