Blåbärs- och citroncheesecake
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Blåbärs- och citroncheesecake

3.12 (48 betyg)

Blåbär och lemon curd gillar varandra, och i en maffig cheesecake visar de hur bra de passar ihop.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

16 bitar
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
Fyllning:
  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 500 g blåbär
  • 1 dl lemon curd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter, och kyl medan fyllningen görs.

  2. 2

    Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.

  3. 3

    Dela på smeten. Häll hälften av blåbären i den ena smeten. Häll ner blåbärssmeten i formen. Blanda lemon curd i den andra smeten och häll i formen. Blanda lätt så det blir en marmorerad effekt. Strö över resterande blåbär.

  4. 4

    Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Täck med lite folie om kakan börjar få för mycket färg. Fyllningen kommer att kännas lös när kakan tas ut, men stelnar när den kallnar.

  5. 5

    Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan blir godast om den får stå i kylen över natten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar