Banankaka med glasyr

Bild på Banankaka med glasyr
50 minuter

Ingredienser

1 stycken
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna, mixade bananer
  • 0,5 citron, saften av
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 50 g hackade valnötter

Glasyr:

  • 25 g smält smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 0,5 apelsin, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Lagrad ost Medlemspris Lagrad ost 89:- /kg

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 50 minuter

Smörj en bakform med smör och ströbröd. Vispa socker och smör smidigt med elvisp. Rör ner banan, citronsaft och ägg i socker- och smörblandningen.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Vänd kakan ur formen när den svalnat.

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner citronsaft, citronskal (endast det gula) och apelsinskal (endast det orangea) Bred glasyren över kakan. Garnera eventuellt med rivet apelsinskal, nötter och kanel.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (19 stycken)

  • Väldigt god och saftig kaka med mycket banansmak. Frostingen mumsig, men skippa den ibland och servera kakan ljummen med vaniljglass!

    av Sara, 21 september 2014
  • god

    av a, 1 maj 2013

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!