Banankaka med glasyr
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Banankaka med glasyr

3.24 (21 betyg)

En saftig och god banankaka med glasyr med smak av lime.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna, mixade bananer
  • 0.5 citron, saften av
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 50 g hackade valnötter
Glasyr:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj en bakform med smör och ströbröd. Vispa socker och smör smidigt med elvisp. Rör ner banan, citronsaft och ägg i socker- och smörblandningen.

  2. 2

    Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Vänd kakan ur formen när den svalnat.

  3. 3

    Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner färskost, citronsaft, citronskal (endast det gula) och apelsinskal (endast det orangea) Bred glasyren över kakan. Garnera eventuellt med rivet apelsinskal, nötter och kanel.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sara

    Väldigt god och saftig kaka med mycket banansmak. Frostingen mumsig, men skippa den ibland och servera kakan ljummen med vaniljglass!

  • a

    god