Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar
  • Tid 20 min

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

4.33 (6 betyg)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl sötmandel
Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. 1

    Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. 1

    Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept