Äppelstrudel
  • Tid 25 min + 30 minuter i ugnen
  • Ugn 200º

Äppelstrudel

5 (3 betyg)

Godaste kombon med äpplen är kanel! med smör, socker & frasig filodeg blir inramningen perfekt

  • Tillagningstid 25 min + 30 minuter i ugnen
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

7 portioner
  • 5 äpplen
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 60 g smör
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl strösocker
  • 80 g smör till pensling
  • 4 filodeg
Till servering:
  • florsocker
  • vispgrädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ssätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Skala och skär äpplena i tunna skivor. stek i smör, socker och kanel på medelvärme tills äpplena blivit mjuka, ca 10 min. Smält smör och stek ströbröd och socker några minuter under omrörning.

  3. 3

    Smält smöret till penslingen. lägg ut ett filodegsark och pensla med smör. Lägg arken på varandra med penslat smör mellan varje lager.

  4. 4

    Fördela äpplena längs kortsidan och fördela ströbrödet över. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

  5. 5

    Pensla med smör. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Förvara i rumstemperatur.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En sån här frasig äppelkaka är allra godast ljummen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar