Äppelstrudel
  • Tid 25 min + 30 minuter i ugnen
  • Ugn 200º

Äppelstrudel

5 (3 betyg)

Godaste kombon med äpplen är kanel! med smör, socker & frasig filodeg blir inramningen perfekt

  • Tillagningstid 25 min + 30 minuter i ugnen
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

7 portioner
  • 5 äpplen
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 60 g smör
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl strösocker
  • 80 g smör till pensling
  • 4 filodeg
Till servering:
  • florsocker
  • vispgrädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Ssätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Skala och skär äpplena i tunna skivor. stek i smör, socker och kanel på medelvärme tills äpplena blivit mjuka, ca 10 min. Smält smör och stek ströbröd och socker några minuter under omrörning.

  3. 3

    Smält smöret till penslingen. lägg ut ett filodegsark och pensla med smör. Lägg arken på varandra med penslat smör mellan varje lager.

  4. 4

    Fördela äpplena längs kortsidan och fördela ströbrödet över. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

  5. 5

    Pensla med smör. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Förvara i rumstemperatur.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En sån här frasig äppelkaka är allra godast ljummen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept