Auberginepiccata med tomatsås och couscous
  • Tid 35 min

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

4.14 (7 betyg)

Vegetarisk piccata på aubergine och parmesanost, serveras med tomatsås och couscous.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. 1

    Lägg lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillaga gärna couscousen med 1 buljongtärning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger

    Tack, Lena! Inser direkt att det är så man ska göra. Så borde receptet vara skrivet. När en paneringssmet inte är homogen brukar det alltid bli ett trixande.

  • Lena

    Lättlagat recept men för att göra det ännu bättre så doppar man först auberginskivorna för att sen vända dom i parmesanosten. Osten fastnar bättre och man får en jämnare och finare stekyta!!

  • Jonna

    Mycket gott och enkelt att laga!

  • Anita

    Jättegott, alla i familjen var nöjda