Auberginecurry

Bild på Auberginecurry
35 minuter

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g aubergine, delade på längden
  • 2 msk olja
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 tsk koriander, mald
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olja
  • 3 tomater, skållade, skalade, urkärnade, finhackade
  • 2 urkärnade, finhackade gröna chili
  • 2 tsk salt
  • 1 msk färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 250º
  • 35 minuter

Lägg auberginerna med snittytan nedåt på en oljad plåt. Gnid in ovansidan med olja. Grilla auberginen i övre delen av ugnen ca 15 minuter tills skinnet börjar bubbla. Drag av skinnet och skär fruktköttet i bitar. Fräs lök, koriander, spiskummin, gurkmeja och kajennpeppar i en stekpanna med olja cirka 5 minuter. Blanda ner tomathack, pepparfrukt, aubergine, salt och stek cirka 5 minuter tills vätskan kokat bort. Strö över koriandern och servera.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (5 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!