Aubergine i stark sås

1 timme

Ingredienser

2 portioner
  • 1 aubergine
  • 2 tunt skivade gula lökar
  • 1,5 msk finhackad ingefära
  • 3 msk olja
  • 1 tsk sichuanpeppar eller grovt krossad svartpeppar
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk hoisinsås
  • 1,5 pressade vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 1 timme

Dela auberginen på längden och skär den i skivor. Strö salt över skivorna och låt dem ligga ca 30 minuter. Skölj skivorna och torka dem med hushållspapper.

Hetta upp woken på medelstark värme. Tillsätt oljan och fräs löken ett par minuter under omrörning. Blanda i aubergine, ingefära och peppar och fräs 4-5 minuter. Rör om ganska ofta.

Blanda vatten, hoisinsås, vitlök och salt. Häll såsen i pannan. Rör om, lägg på lock och sjud ca 15 minuter, tills auberginen är mjuk och lite mosig. Smaka av.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Bli först att lämna ett betyg!

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!