Aubergine i stark sås
  • Tid 1 tim

Aubergine i stark sås

0 (0 betyg)

Servera till t ex kötträtter.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 9

Ingredienser

2 portioner
  • 1 aubergine
  • 2 tunt skivade gula lökar
  • 1.5 msk finhackad ingefära
  • 3 msk olja
  • 1 tsk sichuanpeppar eller grovt krossad svartpeppar
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk hoisinsås
  • 1.5 pressade vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela auberginen på längden och skär den i skivor. Strö salt över skivorna och låt dem ligga ca 30 minuter. Skölj skivorna och torka dem med hushållspapper.

  2. 2

    Hetta upp woken på medelstark värme. Tillsätt oljan och fräs löken ett par minuter under omrörning. Blanda i aubergine, ingefära och peppar och fräs 4-5 minuter. Rör om ganska ofta.

  3. 3

    Blanda vatten, hoisinsås, vitlök och salt. Häll såsen i pannan. Rör om, lägg på lock och sjud ca 15 minuter, tills auberginen är mjuk och lite mosig. Smaka av.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar