Apelsin- och pomelomarmelad

Bild på Apelsin- och pomelomarmelad
2 timmar

Ingredienser

2 liter
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1,25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 2 timmar

Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.

Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Tips

Om du vill kan du dela satsen på hälften och koka den ena delen med en fin vaniljstång, till exempel tahiti.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Bli först att lämna ett betyg!

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!