Apelsin- och pomelomarmelad
  • Tid 2 tim

Apelsin- och pomelomarmelad

0 (0 betyg)

Koka en stor sats marmelad och ge bort till dina vänner, men se till att behålla en burk för dig själv.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 5

Ingredienser

2 liter
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.

  2. 2

    Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill kan du dela satsen på hälften och koka den ena delen med en fin vaniljstång, till exempel tahiti.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar