Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Bild på Apelsin- och kanelbräserad fänkål
20 minuter

Ingredienser

10 portioner
  • 2,5 kg fänkål
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0,5 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Ekologiska apelsiner i nät Medlemspris Ekologiska apelsiner i nät 15:- /st

Gör så här

  • 20 minuter

Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.

Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.

Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.

Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (1 styck)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!