Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Bild på Apelsin- och kanelbräserad fänkål
20 minuter

Ingredienser

10 portioner
  • 2,5 kg fänkål
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0,5 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter

Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.

Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.

Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.

Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

Betyg (1 styck)

Kommentera receptet

Du måste logga in för att kommentera ett recept

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!