Apelsin- och kanelbräserad fänkål
  • Tid 20 min

Apelsin- och kanelbräserad fänkål

3 (1 betyg)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

10 portioner
  • 2.5 kg fänkål
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.

  2. 2

    Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.

  3. 3

    Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.

  4. 4

    Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar