Ugnsstekt falukorv à la Medelhavet
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ugnsstekt falukorv à la Medelhavet

3.63 (82 betyg)

Ugnsgratinerad korv, zucchini, paprika och mozzarella med kokt potatis.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färsk potatis
  • 500 g falukorv
  • 0.5 zucchini
  • 1 rödlök
  • 200 g mozzarella
  • 1 dl röd paprika
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  2. 2

    Lägg korven i en ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven med några centimeters mellanrum.

  3. 3

    Skiva zucchinin och dela eventuellt skivorna i halvmånar. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor. Skär mozzarella och paprika i mindre bitar.

  4. 4

    Stick grönsaker och ost i snitten. Fördela resterande grönsaker runt korven. Ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen över korv och grönsaker.

  5. 5

    Gratinera mitt i ugnen tills ost och korv fått färg, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med potatismos.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör små portionsfoliepaket och lägg på grillen. Servera med couscous och vips så blev falukorv en festmåltid! Låt barnen bygga små torn av alla ingredienser till korven och stick i en grillpinne så allt sitter ihop, ställ i nedre delen av ugnen så de får
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Malin

    Provade detta recept idag,det var jättegott! Krydda gärna med chili och paprikapulver för mer smak ;)

  • cathrine

    Provat, det var gott och mina barn gillade det :-)

  • Maria

    Riktigt gott och smakrikt!

  • Birgitta Magnusson

    det här skall jag pröva

Visa fler