paul svensson

Vardagsmat med Paul Svensson

Mat ska inte vara tillkrånglad. Det säger Paul Svensson, stjärnkock och trebarnspappa. Här bjuder han på sina bästa vardagsmiddagar.

 
Pauls bästa knep för en enklare matvecka:

✔ Laga extra. När du ändå lagar, gör mer än du behöver. Då har du en bra bas för att snabbt göra något nytt av en bekant råvara.
✔ Ha alltid köttfärssås i frysen. Rör ner bönor och ser vera med tortilla och sallad. Eller fyll en paj.
✔ Ha alltid en rejäl rulle med kryddsmör i frysen. Hos oss ersätter den ofta sås. Kan användas
på allt, inte minst nykokta grönsaker.
✔ Ha gryn redo i kylen. Koka en laddning av quinoa eller ditt favoritgryn på söndagskvällen. De håller flera dagar i kylen.
✔ Fyll plocklådor. Genomskinliga plast- eller glaslådor i kylen är ett knep från restaurangvärlden som
fungerar lika bra hemma. Med varje råvara var för sig, väl synlig, glöms inget bort och du kan snabbt plocka ihop en ny middag.
✔ Tänk i säsong. Du får mer smak för en billigare peng och kan bunkra.
✔ Använd rivjärnet. Pajdeg har också en stående plats i frysen. För att slippa tina river jag den direkt i formen och plattar till. Att riva grönsaker går supersnabbt och de passar både i salladen, pastan
och som bas i en röra eller dressing.

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!