Sara Begner, lök och pumpakärnor

Sara är matsmart

Coops matinspiratör Sara Begner överlever vinterkylan genom att frossa i fröer, värma kålen och ge ny smak åt lunchlådan.

Har alltid hemma: Frön och nötter av alla sorter. Rosta och strö dem på rivna morötter, testa att fröpanera, blanda ner dem i brödbaket eller strö dem på direkt på filen. I love frön.

Bästa vardagstipset: Byt ut sallad, gurka och tomat mot något varmare grönt när det är kallt ute. Bryt vitkål i bitar, häll på ordentligt med olivolja, blanda ner lite finriven ingefära och toppa med flingsalt. In i ugnen några minuter, mums.

I min lunchlåda: Rester såklart, pastasallad piggas upp med lite soltorkade tomater och så värmer jag den. Varm sallad är godare.

Oväntat med rotfrukter: Rosta extra mycket, spara till nästa dag och lägg dem som topping i en slätmixad soppa. Middagen är klar.

Ekoreko val: Sluta leta runt i löklådan. Änglamarks röda och gula lök är helt enkelt bäst. Alltid toppenkvalitet, lagom små och supergoda.

Perfekta lökar

Utan lök i köket faller det mesta platt. Gul- vit- och röd är givna favoriter. Det är hög tid att släppa fram schalottenlöken och låta purjon få ta större plats. Prova att finstrimla och koka den mjuk tillsammans med en skvätt grädde. Och lite gräslök ger skön sommarsmak mitt i vintern.

Tips: Plastpåse och kyla är en för fuktig miljö för löken, bäst trivs den mörkt, svalt och i rumstemperatur.

 

Återupptäck kålen

Kålen är så billig att det är lätt att glömma bort hur bra och användbar den är. Så säg hej till kål i mer än pizzasallad. Gör en krispig coleslaw i rött eller vitt som fyller på med välbehövliga vitaminer i vintermörkret. Eller låt den då och då ersätta nudlarna i woken. Kål är helcoolt.

 

Inte utan min stavmixer

En stavmixer gör underverk i köket. Den är en perfekt genväg när du inte själv vill finhacka och den mixar soppor eller såser i flygande fläng. Slätmixade soppor är ett utmärkt knep för att få barnen att äta rotfrukter.

 

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!